Meniu
COS

CRAMA OPRISOR - CALOIAN FETEASCA NEAGRA 0.75L

CRAMA OPRISOR - CALOIAN FETEASCA NEAGRA 0.75L
CRAMA OPRISOR - CALOIAN FETEASCA NEAGRA 0.75L
  • Stock: In Stock
  • Model: CRAMA OPRISOR - CALOIAN FETEASCA NEAGRA 0.75L
  • SKU: 75cl
Products Sold: 0
Product Views: 730
26,04 lei
Fără TVA: 26,04 lei

VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

 

În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

 

Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. De la un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Feteasca Neagră din gama Caloian schimbă puțin tema dansului cu o poveste unică: într-un cadru post modern al unui bal alb-negru, o doamnă îmbrăcată într-o rochie roșie de flamenco coboară maiestuos pe trepte de marmură.

 

 

ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

 

MIROS: Rotund, prietenos, dominat de prune coapte, cireşe negre şi vişine. Această introducele elegantă este doar „context” confortabil pentru senzaţiile pregătite de trufe şi cacao.

 

GUST: Chiar dacă se bea ușor, Feteasca Neagră are nevoie de mută atenție și preciere pentru complexitatea aromelor fructate, intense, acompaniate pe papile de note lemnoase. Seducția continuă cu gust final astringent și memorabil.

 

ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din soi românesc, potrivit la mesele cu preparate tradiționale din carne de porc și miel, gătite la cuptor, cu vin, mirodenii și legume. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi maturate.

 

TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

Etichete: Crama Oprisor
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele.