Meniu
COS

CRAMA OPRISOR - CALOIAN MERLOT 0.75L

CRAMA OPRISOR - CALOIAN MERLOT 0.75L
CRAMA OPRISOR - CALOIAN MERLOT 0.75L
  • Stock: In Stock
  • Model: CRAMA OPRISOR - CALOIAN MERLOT 0.75L
  • SKU: 75cl
Products Sold: 0
Product Views: 1347
26,04 lei
Fără TVA: 26,04 lei

VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

 

În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

 

Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian Merlot aduce poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate prin buchetul său jovial și seducător.

 

 

ASPECT: Rubiniu intens. 

 

MIROS: Un Merlot este nedespărţit de aromele de fructe de pădure, în acest caz, afine şi mure, cu note de condimente dulci.

 

GUST: Pe papile vinul este la fel de fructat, astringent, de la tanini bine integraţi, uşor gliceric, cu final intens şi post gust lung.

 

ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin la mesele cu vânat și vițel la grătar (condimentat), sau la cuptor cu legume și sosuri, musaca de porc, brânzeturi intens aromate.

 

TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

Etichete: Crama Oprisor
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele.