Meniu
COS

CRAMA OPRISOR - CALOIAN RHEIN RIESLING 0.75L

CRAMA OPRISOR - CALOIAN RHEIN RIESLING 0.75L
CRAMA OPRISOR - CALOIAN RHEIN RIESLING 0.75L
  • Stock: In Stock
  • Model: CRAMA OPRISOR - CALOIAN RHEIN RIESLING 0.75L
  • SKU: 75cl
Products Sold: 0
Product Views: 1412
26,04 lei
Fără TVA: 26,04 lei

VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

 

În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți pe plantațiile existente pe atunci în podgoriile oltenești ale Mehedințiului.

 

Caloian din Riesling de Rin este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprișor și se leagă de tema acestei game prin expresia aromatică a climei și solului Olteniei, șlefuită de ritualul vinificării din Mehedinți. În comparație cu Riesling-ul obținut în Germania, locul de origine al soiului, Riesling-ul românesc se remarcă prin arome adiționale de fructe exotice și condimente - mai generos și mai echilibrat chiar și pentru cei pretențioși.

 

 

ASPECT: Galben-verzui, ușor strălucitor.

 

MIROS: Cireșe albe și flori de primăvară.

 

GUST: Pe lângă mineralitatea tipică, îi putem admira aromele fine, ușor exotice, de grepfrut și coajă de limetă. Aciditatea bună îi accentuează prospețimea și vioiciunea. Fructele exotice apar din nou prin notele de ghimbir și mango. Nivelul optim al alcoolului îl face ușor de băut și foarte prietenos prin echilibrarea corpului delicat cu postgustul plăcut de fructe în pârg.

 

ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat bine răcit în zilele calde. La prânz sau la cină îl puteți savura cu salata Caesar și pește alb.

 

TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

Etichete: Crama Oprisor
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele.