Meniu
COS

CRAMA OPRISOR - CALOIAN ROSE SEC 0.75L

CRAMA OPRISOR - CALOIAN ROSE SEC 0.75L
CRAMA OPRISOR - CALOIAN ROSE SEC 0.75L
  • Stock: In Stock
  • Model: CRAMA OPRISOR - CALOIAN ROSE SEC 0.75L
  • SKU: 75cl
Products Sold: 0
Product Views: 1349
26,04 lei
Fără TVA: 26,04 lei

VIN ROSE SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

 

Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiune viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri germane și franceze.

 

Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe, paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian rose aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

 

 

ASPECT: Roz cu tentă de zmeură.

 

MIROS: Crama Oprişor ne oferă un rose răcoritor, ca o dulceaşă rece din petale de trandafiri, căpşune pârguite şi fragi de câmp, uşor dulci.

 

GUST: La gust este proaspăt, elegant, pregătit pentru a tempera setea şi a oferi energie intr-o zi de vară toridă.

 

ASOCIERE CULINARĂ: Serviţi acest vin la un aperitiv cu tarte de icre, somon afumat şi feluri principale din carne de pui.

 

TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

Etichete: Crama Oprisor
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele.